Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Panevėžiečio vairuojamame vilkike aptiktas rekordinis – 370 kg kiekis hašišo

hasisasPolicijos pareigūnai sulaikė panevėžietį, gabenusį ypač didelį kiekį narkotinių medžiagų – 370 kg hašišo. Tai didžiausias policijos istorijoje išimtas hašišo kiekis.

Naktį iš kovo 31 d. į balandžio 1 d. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno teritorine muitine, kelyje Marijampolė-Suvalkai sulaikė bei patikrino vilkiką „Volvo FH” su puspriekabe-šaldytuvu „Schmitz“, kuris į Lietuvą grįžo iš Vakarų Europos. Transporto priemonę vairavo panevėžietis (gimęs 1962 m.) Puspriekabėje-šaldytuve gabentas citrusinių vaisių krovinys iš Ispanijos Karalystės.

Patikrinę vilkiką su puspriekabe, pareigūnai rado slėptuvę, kurioje įtarė, kad gali būti neteisėtai gabenamas krovinys. Iškrovus citrusinių vaisių krovinį, puspriekabėje-šaldytuve įrengtoje slėptuvėje surasta apie 370 kg, įtariama, narkotinės medžiagos – kanapių dervos.

52 metų iki šiol neteistam panevėžiečiui pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“) 3 d.

Šiandien Panevėžio miesto apylinkės teismas transporto priemonę vairavusiam E. A. taikė griežčiausią kardomąją priemonę ir leido jį suimti 3 mėnesiams. Už minėtos baudžiamosios veikos padarymą numatomas laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Vaizdo medžiaga:

Policijos departamento informacija