Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Kaune pradedamas Ateities plento viaduko remontas

Šį penktadienį pradedamas avarinės būklės Ateities plentą kertančio viaduko kapitalinis remontas. Virš geležinkelio einančio viaduko tvarkymo darbus planuojama užbaigti iki rugsėjo vidurio. Iki tol eismas viaduku bus draudžiamas, o transportas bus nukreipiamas apylanka.

„Per pusmetį turėsime ne tik išardyti esamas konstrukcijas – perdangą, viaduko atramas, bet ir naujai įrengti polius ir pamatus, sumontuoti atramų plokštes, įrengti statinio perdangos plokštę, taip pat atlikti viaduko viršaus pakloto įrengimo darbus: hidroizoliaciją, sumontuoti vandens surinkimo ir nuvedimo sistemas, įrengti apsauginius atitvarus ir turėklus, pakloti asfalto dangą“, – aiškino bendrovės „Kauno tiltai“ Gatvių tiesimo aikštelės vadovė Jolanta Varkalienė.

Dėl viaduko rekonstrukcijos pasikeis 19-ojo autobuso „Skubios pagalbos centras–Palemono keramika“ maršrutas. Autobusas nuo Taikos prospekto važiuos Ateities plentu, Apaščios gatve, Palemono gatve iki Marių gatvės, o toliau – įprastu maršrutu. Tuo tarpu vairuotojai bus nukreipiami apylanka „Taikos pr. – Pramonės pr. – Elektrėnų g. – Biruliškių g.“.

„Kol vyks remonto darbai, nepatogumų bus sudėtinga išvengti, todėl nuoširdžiai dėl jų atsiprašome“, – teigė J. Varkalienė.

Tuo tarpu praėjusių metų vasarą prasidėjęs Ateities plento kapitalinis remontas juda į pabaigą. Suremontuota ne tik gatvės, bet ir įvažų, pėsčiųjų takų, keleivių laukimo aikštelių danga, išvalyti esami grioviai ir pralaidos.

Plento atkarpoje nuo Taikos prospekto iki Biruliškių gatvės artimiausiu metu vyks papildomi kelio platinimo darbai. Atsižvelgus į pakeitimus, nuo Amalių pervažos („Iki“ parduotuvė) iki Biruliškių gatvės bus įrengtas dar vienas takas pėstiesiems. Ateities plento rekonstrukciją užbaigs šioje gatvėje esančio viaduko rekonstrukcija.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija