Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Pirmadienį eismo įvykiuose sužeisti 9 žmonės

Pirminiais duomenimis, pirmadienį, rugsėjo 10 d., mūsų šalies keliuose įvyko 8 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 9 žmonės. Tarp sužeistųjų – vienas nepilnametis autobuso keleivis. Per parą įvyko 54 susidūrimai, kuriuose žmonės nenukentėjo, tačiau 4 eismo įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai, visų šių vairuotojų girtumas viršijo 2 promiles. Pirmadienį pareigūnai nustatė 21 neblaivų vairuotoją, 14 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės, 5 tokius vairuotojus pareigūnai sulaikę, gavę pilietiškų asmenų pranešimus.

Ryte, 8.37 val., Panevėžyje, Ateities gatvėje, teisės vairuoti neturintis, neblaivus 34 m. vyras vairavo automobilį „Seat Punto” ir atsitrenkė į keliu važiavusį ir sustojusį sunkvežimį „MAN”. Įvykį sukėlusiam vairuotojui nustatytas 2,59 prom. girtumas, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie 11.29 Šiauliuose, Tilžės g., staigiai stabdančiame autobuse nukrito ir susižalojo 78 metų keleivė, kuri dėl patirtų sužalojimų paguldyta į ligoninę.

13.56 val., Šalčininkuose, Karalinos k., neblaivus vyras, vairavo automobilį „Audi A6″ Avant, kurio nesuvaldė, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Vairavusiam vyrui nustatytas 2,00 prom. girtumas.

14.11 val. Vilniuje, Didlaukio g., 54 metų vairuotojas nesuvaldė vairuojamo miesto maršrutinio autobuso, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą. Eismo įvykio metu autobuse nukrito ir susižalojo du keleiviai, 37 m. moteris, ir kartu važiavęs 7 metų berniukas, dėl sumušimų abu sužeistieji gydomi ambulatoriškai.

15.30 val., Kaišiadorių r., Rūčkakiemio k., nuo kelio į suartą lauką nuvažiavo automobilis „BMW 530″, kurį vairavo neblaivus 40-metis vyras. Vyras bandė automobilį bandė ištraukti traktoriumi, tačiau nesėkmingai. Atvykę pareigūnai vairuotojui nustatė 2,30 prom. girtumą, vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į policijos areštinę.

Apie 16.00 val., Klaipėdoje, H. Manto g., staigiai stabdžiusiame miesto maršrutiniame autobuse griuvo ir susižalojo 65 metų keleivė, moteriai lūžo šlaunikaulis.

16.30 val., Kaune, Nuokalnės g., 19-metis dviratininkas partrenkė šaligatviu ta pačia kryptimi ėjusią 62 m, pėsčiąją, kuri dėl patirtų sužalojimų gydoma ambulatoriškai.

16.50 val. Vilniuje, Laisvės pr. ir Žemynos g., šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, 21 m. moters vairuojamas automobilis „Audi A4″, sukdamas į kairę, susidūrė su tiesiai priešinga kryptimi važiavusiu automobiliu „Mitsubishi Space Star”, kurį vairavo 56 m. vyras. Įvykio metu sumušimus patyrė automobilyje „Audi A4″ važiavusi 18-metė keleivė, į ligoninę buvo pristatyta kartu važiavusi 11 mėnesių mergytė, kuriai sužalojimai nebuvo nustatyti.

Apie 19.00 val., Vilniuje, Vingio parke, riedlente važinėjusią 28 m. moterį partrenkė dviratis. Moteris kreipėsi į medikus tik atvykusi namo, jai buvo nustatyta smegenų trauma, moteris paguldyta į ligoninę.

22.37 val., Vilniuje, Kibirkšties g., neblaivus 53 m. vyras vairavo krovininį vilkiką „MAN” su priekaba, atsitrenkė į pakeliamąjį užtvarą, ir jį sugadinęs, nuvažiavo. Vilkikas buvo sustabdytas, jį vairavusiam vyrui nustatytas 2,09 prom. girtumas.

Naktį į antradienį, apie 00.28 val., Vilniaus r., Kalvelių k., 30-metis vyras, vairavęs motociklą, nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti ir bandė pasprukti, tačiau buvo sustabdytas. Įtariamam nusikalstamos veikos padarymu vyrui nustatytas 2,24 prom. girtumas, vairuotojas buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą.

Policijos departamento informacija