Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Aplinkosaugininkams perduotas gandras

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Kelmės rajono agentūrai rajono gyventoja perdavė gandrą. Paukštis pervežtas į Šiaulių jaunųjų gamtininkų centrą ir bus perduotas Gyvūnų globėjų asociacijai.

Į Kelmės rajono agentūrą kreipėsi Kelmės rajono, Kražių seniūnijos, Bukantiškės kaimo gyventoja. Moteris sakė norinti perduoti aplinkosaugininkams ar gyvūnų globėjams Baltąjį gandrą.

Garbingo amžiaus, kaimo gyventoja paaiškino, kad gandrą rado iškritusį iš gandralizdžio, jį globojo, prižiūrėjo ir augino. O artinantis šaltajam metų laikotarpiui, paukštį nusprendė perduoti globoti Gyvūnų globėjų asociacijai, baimindamasi, kad negalės suteikti jam šiltų ir tinkamų sąlygų žiemą.

Aplinkosaugininkai Baltąjį gandrą paėmė ir nuvežė į Šiaulių jaunųjų gamtininkų centrą, kur tolimesnei globai paukštis bus perduotas Gyvūnų globėjų asociacijai.

Nelaisvėje augintas paukštis, vargu ar sugebės adaptuotis ir galės grįžti į laukinę gamtą. Tad aplinkosaugininkai primena, kad gyvūnus ir paukščius iš laukinės gamtos paimti draudžiama. Apie į nelaimę patekusį gyvūną ir paukšti reikia pranešti Gyvūnų globėjų asociacijai.

Loreta Starovoitova
Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos
Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas
Administravimo ir teisės skyriaus vyriausioji specialistė