Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Kaunas augina jauno verslo ambicijas: siūlo solidžią paramą

Trečius metus iš eilės Kaunas pristato jaunimo verslo skatinimo programą „Kauno startuoliai“ ir siūlo solidžią paramą – iki 100 tūkst. eurų. Paraiškų priėmimas jau prasidėjo. Šitaip siekiama sudaryti palankias sąlygas jaunimui plėtoti inovatyvų verslą, skatinti kurti verslo idėjas ir prisidėti jas įgyvendinant.

„Tradiciškai gręžiamės į jaunus, ambicingus žmones bei jų idėjas. Norime įkvėpti juos būti drąsiems, inovatyviems ir kūrybingiems, kad tuos originalius sumanymus sėkmingai paverstų savo verslu. Ir čia kalbame ne apie kažkokią komerciją siaurąja prasme, bet išties naujoviškus, galbūt netikėtus sprendimus, kurie daro mūsų gyvenimą patogesnį, o kasdienybę – įdomesnę“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Komisija verslo idėjas vertins pagal aiškius kriterijus: išskirtinumas, konkurencingumas ir novatoriškumas bei rinkos potencialas. Taip pat svarbu numatyti, kiek šansų idėją įgyvendinti realybėje ir kokią naudą ji teiktų Kauno miestui.

Paraiškų laukiama iki gegužės 1 d. Išsamią informaciją ir reikiamas dokumentų formas galima rasti internete: startuoliai.kaunas.lt.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija