Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Autobusas į oro uostą – visą parą

Nuo gruodžio 1 dienos autobusas į Vilniaus oro uostą kursuos visą parą.

Nuo gruodžio 1 dienos autobusas į Vilniaus oro uostą kursuos visą parą.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ informuoja, jog nuo gruodžio 1 d. 88-ojo maršruto „Oro uostas–Centras–Europos aikštė“ autobusai važiuos visą parą, septynias dienas per savaitę. Keisis maršruto pavadinimas – nuo šiol 88 autobusų maršrutas vadinsis „Oro uostas–Stotis–Senamiestis–Nepriklausomybės aikštė“.

„Turime puikų ir išskirtinį viešojo transporto maršrutą, skirtą tiek sostinės svečiams, tiek ir čia gyvenantiems, bet galbūt vykstantiems atostogauti ar kur kitur, ar tiesiog ilgai dirbantiems oro uoste. Tikimės, kad kiekvieną dieną, visą parą kursuosiančius 88 maršruto autobusus pamėgs kiekvienas, nenorintis sukti galvos, kur palikti automobilį ar mokėti už taksi paslaugas“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Pritaikyta prie naktinių skrydžių

Naujojo 88-ojo „Oro uostas–Stotis–Senamiestis–Nepriklausomybės aikštė“ maršruto autobusai važiuos nauja trasa – autobusai nuo šiol kursuos pro Stoties rajoną, o taip pat užsuks ir į Senamiestį. Šis maršrutas itin patogus į Vilnių atvykstantiems miesto svečiams, o taip pat išvykstantiesiems, nes susisiekimas su Vilniaus oro uostu ir miesto centrus bus dar patogesnis.

„Vilniaus oro uostas – vienas sparčiausiai augančių oro uostų Europoje. Sparčiai auga skrydžių, taip pat ir keleivių skaičius, todėl svarbu, kad mūsų svečiai galėtų greitai ir patogiai susisiekti su miestu. Neabejoju, kad keleiviai teigiamai įvertins pokyčius, ypač – galimybę Vilniaus oro uostą viešuoju transportu pasiekti naktį“, – teigia Lietuvos oro uostų komunikacijos ir rinkodaros vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Žiemos sezono metu iš Vilniaus oro uosto 17 aviakompanijų skraido 53 kryptimis į 44 miestus Europoje ir už jos ribų. Naujojo maršruto naktinių autobusų reisai bus pritaikyti prie lėktuvų atvykimo ir išvykimo laiko.

„Susisiekimo paslaugos“ informuoja, kad, priklausomai nuo paros laiko, skirsis ir maršrutų žymėjimas – dienomis kursuosiantys autobusai bus žymimi 88 numeriu, o naktimis – 88N. Šis žymėjimas bus taikomas ir maršrutų tvarkaraščiuose, kurie bus atskiri, tiek internete, tiek ir viešojo transporto stotelėse esančiuose tvarkaraščiuose. Dieną kursuosiančiuose autobusuose galios visi įprastiniai kelionių bilietai, o naktiniame maršrute galios tik iš vairuotojo įsigyti vienkartiniai kelionės bilietai.

Nauji 88 „Oro uostas–Stotis–Senamiestis–Nepriklausomybės aikštė“ maršruto transporto eismo tvarkaraščiai interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt bus paskelbti jau lapkričio 29 d., o viešojo transporto stotelėse informacija bus atnaujinama nuo lapkričio 30 d.

Tomas Šiuškus, 

SĮ „Susisiekimo paslaugos”