Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Išaiškintas asmuo, balandžio 1-ąją melagingai grasinęs susprogdinti parduotuvę Utenoje

policijaBalandžio 1 d. apie 21 val. 25 min. Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą iš Bendrojo pagalbos centro, kad neprisistatęs asmuo paskambino ir grasino susprogdinti Aušros gatvėje esančią parduotuvę, jeigu prie jos durų nebus paliktas lagaminas su 100 tūkst. eurų.

Nuvykę policijos pareigūnai apžiūrėjo parduotuvę, tačiau jokių sprogmenų nerado. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 285 str. 2 d., kuris numato atsakomybę už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatytas nepilnametis asmuo, įtariama, melagingai pranešęs apie visuomenei gresiančią nelaimę.

Policijos pareigūnai įspėja, kad melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų yra ne pokštas, bet nusikaltimas, kurio atskleidimui yra skiriamas ypatingas dėmesys. Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Utenos apskr. VPK informacija