Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Prie Elektrėnų – dar viena degalinė kelyje Kaunas-Vilnius

Statoil-Elektrenai-(3)Penktadienį degalinių tinklas „Statoil“ atidarė 78-ąją degalinę Lietuvoje ir pirmąją, įkurtą važiuojant pakeliui iš Kauno į Vilnių. Naujoji visapusio aptarnavimo degalinė duris atvėrė ties Elektrėnais ir yra viena didžiausių „Statoil“ degalinių visoje Lietuvoje.

„Šiame kelyje itin trūko „Statoil“ degalinės – mūsų tinklo klientams, vykstantiems į Vilnių nuo Kauno centro arba Karmėlavos oro uosto, 100 km atstumu nebuvo „Statoil“ degalinės. Todėl buvo tik laiko klausimas, kada rasime patogią vietą ir joje įrengsime „Statoil“ visapusio aptarnavimo degalinę, pritaikytą užmiesčiui – su didele aikštele lengviems ir krovininiams automobiliams ar autobusams, poilsio zona, gardžia kava ir maksimaliu maisto bei užkandžių asortimentu“, – sakė „Statoil Fuel & Retail Lietuva” generalinis direktorius Giedrius Bandzevičius.

Pasak jo, 263-ajame A1 kelio kilometre atidaryta naujoji degalinė yra orientuota ne tik į važiuojančius nuo Kauno link Vilniaus, bet ir Elektrėnų gyventojus. Tuo tikslu į degalinę galima įsukti ne tik nuo greitkelio, bet ir iš Elektrėnų miesto pusės.

G. Bandzevičiaus teigimu „Statoil Elektrėnų“ degalinė bus viena didžiausių tinklo degalinių. Čia įrengta net 20 sustojimo vietų lengviesiems automobiliams, 8 – krovininiam transportui ir autobusams.

Degalinėje pastatytos penkios kolonėlės, iš kurių viena specialiai pritaikyta sunkiasvoriam transportui ir viena – dujų kolonėlė. Trys pagrindinės kolonėlės su pylimo pompomis iš abiejų pusių turi mokėjimo terminalus, kuriuose galima atsiskaityti kortelėmis ir neužsukant į degalinės vidų. Tai dažniausiai aktualu skubantiems vairuotojams, sustojusiems tik užsipilti degalų. Kitiems, kaip įprasta „Statoil“ užmiesčio degalinėse, įrengta didelė restorano erdvė su 12 sėdimų vietų ir vaikų zona. Staliukai įrengti ir lauke. Degalinėje bus galima pavalgyti keliautojų mėgiamo „Statoil“ „Made To Go“ maisto – nuo morkų ir sriubų iki dešrainių bei iešmainių, išgerti kavos su šviežiai degalinėje kepamomis bandelėmis, įsigyti maisto, automobilinių ar kitų produktų. Lauke įrengti staliukai bei pramogų zona vaikams.

Atidariusi naująją degalinę, „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ jau valdo 78 degalinių tinklą: 65 visapusio aptarnavimo „Statoil” degalines ir 13 automatinių „Statoil 1-2-3″ degalinių. „Statoil Fuel & Retail“ priklauso bendrovei „Alimentation Couche-Tard, Inc.“, kuriai priklauso daugiau nei 8,1 tūkst. degalinių tinklas Šiaurės Amerikoje ir Europoje.