Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai aptiko nemažą kiekį kontrabandinių cigarečių

policijos-masinaViena iš pagrindinių Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato veiklos prioritetų yra tabako ir kitų akcizais apmokestinamų prekių nelegalios apyvartos užkardymas ir atskleidimas prižiūrimoje teritorijoje. Sausio 28 d. Elektrėnų PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai vykdė specialiąją policinę priemonę, kurios tikslas – užkirsti kelią pažeidimams, susijusiems su akcizinių prekių platinimu.

Pareigūnai, turėdami informacijos, kad Elektrėnų gyventojas, gimęs 1963 m., prekiauja kontrabandinėmis cigaretėmis, apsilankė jo namuose ir surado 1267 pakelius cigarečių „Minsk Supreslims 5″, „Fest”, ,,Fest7″, „NZ Gol” ir „Minsk capital”, paženklintų Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Pareigūnus nustebino tai, kad dalis cigarečių blokų buvo kruopščiai suvynioti į reklaminius lankstinukus ir suklijuoti lipnia juosta. Paaiškinti, kam ir kodėl taip maskuojamos cigaretės, buto šeimininkas nesugebėjo.

Dėl rastų cigarečių Elektrėnų policijoje pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 str.

Vilniaus apskr. VPK informacija